Cum sa ne periem dintii in mod corect ?

Periajul dintilor reprezinta cel mai simplu, dar si cel mai important proces in igiena dentara. Insa, din pacate, s-a constat ca periajul dintilor este in mare parte efectuat gresit atat de adulti cat si de copii.

Aşadar, instruirea pacientului pentru efectuarea unui periaj gingivo-dentar eficient se face de către medic, pe un model pe care sunt reproduse direcţiile de deplasare ale periuţei de dinţi.

Pentru un periaj corect, periuţa se aşează la 45 de grade faţă de suprafaţa verticală a dinţilor şi se efectuează mişcări verticale dinspre gingie spre dinte (de la roşu la alb). Periuţa nu se apasă în mod excesiv, placa bacteriană este îndepărtată în special de către vârfurile perilor periuţei de dinţi.

Prin mişcări repetate (minim 5 pentru fiecare suprafaţă) se periază feţele externe (situate spre obraz) şi cele interne (spre limbă). Cu mişcări de du-te-vino (orizontale) se periază numai suprafeţele ocluzale. Periajul trebuie să dureze minim 3-4 minute.

Pentru o igiena corecta si completa , nu uitati sa periati si suprafata limbii, sa folositi apa de gura si atat dentara.

Este recomandat sa inlocuiti periuta de dinti o data la 3 luni sau chiar mai devreme in functie de gradul de uzura.

Cu speranta , ca cele enuntate anterior va vor fi de mare folos in rutina dumneavoastra zilnica privind igiena dentara, va asteptam la clinica noastra pentru un control stomatologic de specialitate.

Clinica Ortoridente va pune la dispozitie servicii de ortodontie, implantologie, stomatologie pediatrica, estetica dentara, protetica dentara, preventie, endodontie si parodontologie.

Impreuna zambim sanatos!